неделя, 6 януари 2013 г.

Невероятно вкусни постни пълнени чушки за Йордановден

Продукти:
1 кг. червени чушки
150 гр. моркови
250 гр. ориз
80 гр. стар лук
1/2 вр. пресен копър
50 гр.стафиди


Начин на приготвяне:
Нарежете на ситно лука и го запържете в 100 мл. олио до златисто. Прибавете ориза и също ситно настърганите моркови. Запържете всичко, докато оризът стане прозрачен /стъклен/. Добавете 3 ч.л. универсална подправка "Вегета" и 1 чаена чаша вода. Варете, докато оризът поеме водата. След това прибавете копъра, предварително нарязан на ситно и стафидите. С готовата смес напълнете чушките. Подредете ги в тава и залейте с 2 чаени чаши вода. Изпечете ги в загрята на около 200 градуса фурна, докато оризът набъбне.

Пълнени постни чушки

0 коментара:

Публикуване на коментар