Продукти:
20 гр. мая /жива/
прясно мляко /или вода/
1 кг. брашно /за препоръчване тип 450/
3 яйца
2-3 с.л. олио
1 с.л. захар
Начин на приготвяне:
Размийте на каша маята с малко прясно мляко или вода и я оставете да втаса /маята трябва да увеличи обема си 2 пъти/. Изсипете в тавичка брашното. Направете кладенче и сложете втасалата мая, 2 цели яйца и 1 белтък, олиото и захарта. Омесете продуктите на тесто, оставете го да втаса, след което го оформете на питка или на топки, за да се получи слънце. Намажете питката с 1 разбит жълтък и по желание я украсете с различни фигури, нарисувани с вилица. Печете на умерено силна фурна /около 180 градуса/.
Вкус от миналото...
Каталог на рецептите
- Десерти (5)
- Месни предястия (2)
- Месни ястия (6)
- Рибни ястия и предястия (1)
- Сосове (2)
- Тестени ястия (3)
- Ястия и предястия без месо (4)
0 коментара:
Публикуване на коментар