Продукти:
свинско месо от бут или филе
2 свински крачета
различни зеленчуци /като за супа/
черен пипер на зърна
дафинов лист
сланина
моркови
червено цвекло
червени пиперки-туршия
кисели краставички /или камби-туршия/
руска /или картофена/ салата
сос от хрян
Начин на приготвяне:
Отрежете дебело парче месо от бута или филето. Разрежете го надлъж и го навийте на стегнато руло. Завържете го със здрав конец, шпиковайте го /направете малки резки в месото и пъхнете в тях/ с ивички от сланина и моркови и зълна черен пипер и го посолете. Сложете го в тенджепа и го залейте с вряща вода. Оставете го да ври 2-3 часа на слаб огън заедно със свинските крачета, нарязаните зеленчуци, дафинов лист и 15-20 зърна черен пипер. Извадете го след това, сложете го на маса и го притиснете с тежест, като го оставите да престои така 1 нощ. На следващия ден го нарежете на тънки филии. Наредете го в чиния. Прецедете бульона, в който е вряло месото, изсипете го в плитък със и го осгавете да се желира. Полученото желе нарежете на кубчета преди поднасянето му. Наредете го около месото и го украсете с ивички от червено цвекло и червени пиперки от туршия. Между желето наредете едри кисели краставички /или камби от туршия/, напълнени с руска салата или картофена салата. Отделно може да поднесете сос от хрян. Виж Сос от хрян.
Вкус от миналото...
Каталог на рецептите
- Десерти (5)
- Месни предястия (2)
- Месни ястия (6)
- Рибни ястия и предястия (1)
- Сосове (2)
- Тестени ястия (3)
- Ястия и предястия без месо (4)
0 коментара:
Публикуване на коментар