Ето и една рецепта, подходяща за честването на Ивановден /07.01./
Продукти:
125 гр. прясно масло
1 и 1/2 чаша пудра захар
3 яйца /4 ако са дребни/
1 чаша прясно мляко
1/2 лъжичка амонячна сода
3 и 1/2 чаши брашно
1 пакетче бакпулвер
2-3 с.л. счукан сухар /галета/
1 кг. ябълки
5-6 с.л. захар
2 пакетчета ванилия
Начин на приготвяне:
Разбийте маслото с пудрата захар. Прибавете едно по едно яйцата. Разбивайте сместа 15-20 мин. и прибавете прясното мляко, в което сте разтворили содата, и брашното, пресято с бакпулвера. Разбийте добре тестото и отделете от него 1/3. Разстелете останалото тесто в намазана с масло и поръсена с брашно по-голяма тавичка и го поръсете със сухара. Обелете и настържете на едрото ренде ябълките. Разбъркайте ги със захарта и ванилиите /или 1 лъжичка канела/. Разстелете ги върху тестото, поръсете със сухар и ги покрийте с предварително отделеното за целта тесто. Опечете сладкиша в умерена силна фурна. Нарежете го, след като изстине, и го поръсете с пудра захар.
Вкус от миналото...
Каталог на рецептите
- Десерти (5)
- Месни предястия (2)
- Месни ястия (6)
- Рибни ястия и предястия (1)
- Сосове (2)
- Тестени ястия (3)
- Ястия и предястия без месо (4)
0 коментара:
Публикуване на коментар