Продукти:
200 г. прясно мляко
2 с.л. пудра захар
4 яйца
1 чаша захар
1 пакетче какао
400 г. бишкоти
шоколад
бадеми
Начин на приготвяне:
Разбийте на пухкав крем маслото с 2 лъжици пудра захар. Отделно разбийте на слаб огън яйцата и захарта. Когато сместа започне да се сгъстява, прибавете какаото и бъркайте докато се поеме от сместа. Свалете крема от огъня, но го разбивайте до пълното му изстиване, след което лъжица по лъжица го прибавете към масления крем при непрекъснато бъркане. Разделете крема на 2 части, от които едната да е почти двойно по-голяма от другата.
Разделете на две части бишкотите. Наредете едната половина в подходяща чиния, като попълвате празнините с натрошени бишкоти, и ги намажете с по-малката част от крема. Наредете останалите бишкоти, след което покрийте тортата отгоре и отстрани с останалата по-голяма част от крема. Загладете тортата с нож, потопен в гореща вода, и я поръсете с настърган леко затоплен шоколад и я набодете с нарязани и леко запечени до бледозлатисто бадеми.
Вкус от миналото...
Каталог на рецептите
- Десерти (5)
- Месни предястия (2)
- Месни ястия (6)
- Рибни ястия и предястия (1)
- Сосове (2)
- Тестени ястия (3)
- Ястия и предястия без месо (4)
0 коментара:
Публикуване на коментар