неделя, 6 януари 2013 г.

Традиционен вкусен Йордановски лучник

Продукти:
500 гр. кори за баница
250 гр. краве сирене
1 кг. стар лук
250 мл.олио
2 яйца
1/2 гр. млян черен пипер


Начин на приготвяне:
Нарежете лука на шайби и го задушете в подсолена вода, за да омекне. Отцедете го и го размесете с вече натрошеното сирене, предварително разбитите яйца и пипера. Поръсете корите за баница с олиото, слепете ги по две, слагайте отгоре от готовата плънка и ги навийте на рула. Наредете ги под формата на охлюв в намазнена тава и върху тях наръсете малко мазнина. Печете ястието на умерено силна фурна около половин час. Поднесете лучника топъл с кисело мляко. Можете да го приготвите и с кайма. За тази цел я запържете добре, за да е почти готова. Според поверието, тъй като каймата е смес от месото на различни животни, тя сплотявала семейството. А ако мъжът е истински лидер у дома, направете заливка на лучника с две разбити яйца, които да символизират мъжкото начало.

Вкусен лучник

0 коментара:

Публикуване на коментар