Както за всеки по-голям празник и имен ден у нас, така и при настъпването на Йордановден се приготвят различни традиционни за този празник рецепти, някои от които ще ви покажа.
Продукти:
2 чаени чаши жито
1 каф. чашка стафиди
1 чаена чаша смлени орехи
захар
1 с.л. галета
Начин на приготвяне:
Житото полейте с 6 чаени чаши хладка вода и го сварете на умерен огън до омекване.
След това свалете съда от огъня, завийте го с кърпа и я оставете така докато житото нацъфти.
След като изстине, трябва да посолите житото. Тогава добавете и галетата,
орехите, стафидите и други подправки на вкус. Подходящи за тази рецепта са канелата и настърганата лимонена кора. Разбъркайте
добре.
При поднасянето на вареното жито поръсете със захар на вкус по желание.
Вкус от миналото...
Каталог на рецептите
- Десерти (5)
- Месни предястия (2)
- Месни ястия (6)
- Рибни ястия и предястия (1)
- Сосове (2)
- Тестени ястия (3)
- Ястия и предястия без месо (4)
0 коментара:
Публикуване на коментар