неделя, 6 януари 2013 г.

Вкусно и сладко варено жито за Йордановден

Както за всеки по-голям празник и имен ден у нас, така и при настъпването на Йордановден се приготвят различни традиционни за този празник рецепти, някои от които ще ви покажа.

Продукти:
2 чаени чаши жито
1 каф. чашка стафиди
1 чаена чаша смлени орехи
захар
1 с.л. галета


Начин на приготвяне:
Житото полейте с 6 чаени чаши хладка вода и го сварете на умерен огън до омекване.
След това свалете съда от огъня, завийте го с кърпа и я оставете така докато житото нацъфти.
След като изстине, трябва да посолите житото. Тогава добавете и галетата, орехите, стафидите и други подправки на вкус. Подходящи за тази рецепта са канелата и настърганата лимонена кора. Разбъркайте добре. При поднасянето на вареното жито поръсете със захар на вкус по желание.

Варено жито

0 коментара:

Публикуване на коментар