сряда, 2 януари 2013 г.

Панирано пилешко месо

Продукти:
1 пиле /или готови нарязани на жулиени пилешки филета/
3-4 яйца
брашно
галета
0,5 кг. консервиран грах
5-6 с.л. запържено масло
1 твърдо сварено яйце
магданоз

Начин на приготвяне:
Сварете в подсолена вода пилето и го оставете да изстине /ако ще панирате филета сваряването се пропуска/. Нарежете го на порции. Потапяйте ги последователно в брашно, яйце и галета и ги изпържете до златисто. Отцедете граха, сложете го на печката и го полейте с маслото. Изсипете го в средата на голяма чиния и го поръсете със смес от нарязаното на кубчета сварено яйце и ситно нарязан магданоз. Около граха наредете панираното пилешко месо. Вместо с грах можете да поднесете пилешкото с ориз, а върху ориза на 4-5 места можете да направите малки вдлъбнатини и да ги напълните с нарязани на кубчета моркови, сварени в подсолена вода и полети със запържено масло.

Панирано пилешко месо



0 коментара:

Публикуване на коментар