сряда, 2 януари 2013 г.

Зелеви сарми с ориз и зрял фасул

Продукти:
1 чаша фасул /боб/
3 глави лук
1-2 моркова
1 резен целина
2 каф. чашки олио
1/2 чаша ориз
1 лъжичка червен пипер
сол
чубрица
черен пипер
листа от кисело зеле
зелев сок
червени камби от туршия


Начин на приготвяне:
Сварете фасула заедно с 1 глава лук, разрязана на две, морковите и целината, след което отцедете само фасула. Запържете леко останалите две на ситно нарязани глави лук в олиото и ги прибавете към боба. Добавете и ориза, червения пипер, солта, чубрицата и черния пипер. Разбъркайте сместа и свийте с нея сарми в зелевите листа. Наредете сармите в тенджера върху ситно нарязано зеле и ги покрийте с цели зелеви листа. Залейте ги със зелевия сок и част от отварата на фасула и ги сварете на слаб огън. Поднесете ги студени, наредени в чиния, с по 1 камба в средата и на четири места срещуположно. Самите сарми полейте с олио, запържено с малко червен пипер.

Постни зелеви сарми


0 коментара:

Публикуване на коментар