Продукти:
1/2 чаша масло
1 пълна чаша пудра захар
4 яйца
1/2 чаша прясно мляко
1 бакпулвер
2 чаши брашно
1 каф.чашка орехи
малко стафиди
2 ванилии
За глазурата:
1 белтък
1/2 чаша пудра захар
сок от 1 лимон /или 1/2 лъжичка лимонтузу/
Начин на приготвяне:
Разбивайте около 15 минути прясното масло с пудрата захар. Прибавете последователно 4 жълтъка, прясното мляко, в което сте разтворили бакпулвера, брашното, орехите, стафидите и ванилийките, като биете непрекъснато сместа. Накрая прибавете белтъците, разбити на сняг, като ги разбърквате леко, за да не загубят обема си и да спаднат. Изсипете тестото в намазана с масло и поръсена с брашно кейкова форма или тавичка и го опечете на силна фурна. След като изстине кейкът, може да го залеете с бяла глазура, която се приготвя по следния начин: Разбийте на сняг един белтък с пудра захар и прибавете сока от 1 лимон или лимонтузу. Бийте сместа, докато се сгъсти, излейте я върху кейка и бързо я разстелете на равномерен пласт. Когато засъхне глазурата, нарежете кейка.
0 коментара:
Публикуване на коментар