Продукти:
1 кг. свинско месо /по възможност да не е мазно/
1/2 чаша олио
2 глави лук
1 равна с.л. брашно
1 с.л. доматено пюре
червен пипер
черен пипер
сол
1 чаша ориз
1 каф. чашка масло
Начин на приготвяне:
Нарежете на хапки свинското месо и го запържете в олиото заедно със ситно нарязания лук. Прибавете последователно брашното и доматеното пюре. Запържете ги, посолете ги, подправете ги с червения и черния пипер. Налейте гореща вода, колкото да облее месото /едва да покрие/, и го сварете на умерен огън. Запържете ориза в маслото, докато стане стъклен /прозрачен/. Посолете го, залейте го с 3 и 1/2 чаши вряла вода и го сварете на слаб огън /докато стане готов и поеме всичката вода/. Със супена лъжица или за по-удобно в чаша сложете необходимото за една порция месо и я допълнете с ориз. Притиснете ориза в чашата и я обърнете в чиния. Полейте отгоре порциите със сос от кебапа.
Вкус от миналото...
Каталог на рецептите
- Десерти (5)
- Месни предястия (2)
- Месни ястия (6)
- Рибни ястия и предястия (1)
- Сосове (2)
- Тестени ястия (3)
- Ястия и предястия без месо (4)
0 коментара:
Публикуване на коментар